Belgelendirme Nedir?

Belgelendirme, bir kurumun sektörel anlamda beyan ettiği işe başlayabilecek düzeyde olduğunu gösterir. Bir nevi, devlet kanunları gereği sunacağı hizmetin belirli kalite ve standartlara ulaştığını beyan eder.

Belgelendirme hizmetlerimiz nelerdir?

Toker Yatırım olarak belgelendirme süreçlerinde hızlı ve etkin bir destek vermekteyiz.

  • ISO belgeleri
  • CE Belgesi
  • İyi Tarım Belgesi
  • Organik Tarım Belgesi
  • TSE ve TSEK Belgesi

gibi belgeleri danışmanlarımızın verdiği destek ile kısa sürede doğru adımlarla alabilirsiniz.

TSE ve TSEK Belgelendirmesi

Her iki belgelendirme yöntemi benzer noktalara ait olsa da aslında birbirinden farklıdır. TSE Belgelendirmesi Türk standartlarına dair bir belgelendirme yöntemidir. TSEK ise Türkiye’de standardı olmayan konularda başvurulan bir belgelendirme yöntemidir.

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı ile birlikte hareket ederek her iki belgeye de zamanında ulaşabilirsiniz.  

CE İşaretlemesi

CE İşaretlemesi yönetmeliklerle ilgili bir durumdur. Bu işaret sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri arasında ticari ürünlerin serbest dolaşımı mümkün hale gelir.  Üzerinde CE işareti bulunan ürünler tüm yönetmeliğe uyarak üretilen ürünlerdir.

Organik Tarım Belgelendirmesi

Organik Tarım Belgesi veya Organik Tarım Sertifikası birçok detayı bünyesinde barındıran bir belgelendirme yöntemidir. Organik Tarım Sertifikası, yetiştirilen ürünlerin hiçbir katkı maddesi olmadan yetiştirildiğini, tamamen organik tarım yapıldığını ve üretim sürecinin en başından en sonuna kadar denetleme olduğunu gösterir.

Organik Tarım Sertifikası / Belgesi almak için tüm şartların uygun olması gerekir. Belgelendirme sürecinde www.tokeryatirim.com/iletişim aracılığı ile bize ulaşabilir, danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.    

İyi Tarım Belgelendirmesi

İyi Tarım Belgesi, bir bakımdan nitelikli tarım belgesi olarak bilinir. İyi Tarım Belgesi alabilmek için gerekli şartları oluşturulduğunda hem üreticiye hem de tüketiciye onlarca fayda sağlanır.

Bu belgenin amaçları arasında sürdürülebilir tarımı yaygınlaştırma, doğal kaynakları gözetme, ürünlerin kimyevi veya biyolojik kalıntı içermemesi gibi hedefler vardır.  

Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirmesi

Kalite Yönetim Sistemleri belgesi bir kurum için oldukça yararlı bir belgedir. Bu belge, ISO 9001:2015 olarak da bilinir. Bu belgeyi alan kurumlar müşterilerinin gözünde daha ciddi ve itibarlı, gelişime açık, nitelikli bir kurum olarak bilinirler. Kalite Yönetim Sistemleri belgesi sayesinde diğer ISO belgelerini, yerel ve uluslararası belgeleri almak kolaylaşır. 

Belgelendirme için danışmanlık hizmeti alınmalı mıdır?

Belgelendirme özellikle başlangıç aşamasındaki bir kurum için çok önemlidir. Elde edilecek tüm belgeler hem hedef kitle hem de kurum açısından değerlendirilmelidir. Yeni bir kurumun açılış sürecini düşünecek olursak başlangıç aşamasında birçok belge gerekebilir. Sadece bu değil, sektörel bazda yeni belge türleri de oluşabilir. Hangi süreç olursa olsun kurumsal açıdan tüm belgelendirme süreçlerinde uzman birinden destek almak işinizi kolaylaştırır, size doğru adım attırır ve zaman kazandırır.

Belgelendirme danışmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Çalıştığınız sektöre uygun bir danışman seçerken bir takım dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir. Örneğin belgelendirme danışmanı seçerken;

  • Danışmanınız ISO süreçlerine hâkim mi?
  • Danışmanınız kurulum aşamasında size yeterince destek oluyor mu?
  • Danışmanınız kurulum sürecinden sonraki yeni gelişmeleri takip ediyor mu?
  • Danışmanınız ile çalışma düzeni dâhilinde dilediğiniz zaman irtibata geçebiliyor musunuz?
  • Danışmanınız güçlü bir iletişime ve çözümcü yaklaşıma sahip mi?

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak danışmanlarımızda yukarıda saydığımız tüm şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Danışmanlarımızla çalışmanız durumunda memnun kalacağınıza dair inancımız yüksektir.

REFERANSLAR

Tüm Referansları incele