Fabrika kurulum danışmanlığı nedir?

Bir fabrikanın kurulması için birçok disiplinin bir araya gelmesi ve her biri için de ayrı süreçlerin başlaması gerekir. Hemen her fabrika için; yatırım aşaması, üretim aşaması, teknik aşama, alan planlama, güvenlik, İK, ham madde kaynaklarının temini, ulaştırma ve resmi izinler/belgeler gibi ana unsurlar ve yüzlerce alt detay vardır. Fabrika kurulum danışmanlığı tüm detayların araştırılıp yatırımcılara fikir oluşturma amacını taşır.

Fabrika kurulum fizibilitesi nasıl yapılır?

Bir fabrika kurma hayaliniz varsa onu gerçekleştirmeden önce fizibilite aşamasında çok dikkatli ve titiz adımlar atmalısınız. Fabrika kurulum aşamasında vereceğimiz kararlar yatırımı büyük oranda etkiler. Fizibilite için kısaca; 

  • Üretim yapacağımız sektörü ve ürünü belirleme,
  • Fabrikayı kuracağımız bölgeyi belirleme,
  • Fabrika kapasitesini ve planını belirleme,
  • Teknik ihtiyaçlarımız belirleme,
  • Personel seçimi,
  • Kullanacağımız enerji kaynaklarını belirleme,
  • Ham madde temini, üretim süreçlerini, dağıtım süreçlerini belirleme,

gibi noktaları gözden geçirmemiz gerekmektedir.  

Başlıca fabrika kurulum aşamaları nelerdir?

Fabrika kurulumu için geçmemiz gereken detaylı aşamalar vardır. Kısaca sıralamak gerekirse;

  • Birinci aşama fikir aşamasıdır.
  • İkinci aşama fizibilite, araştırma ve karar aşamasıdır.
  • Üçüncü aşama, eğer karar netleştiyse araç-gereç temini ve proje çizimini gerçekleştirme aşamasıdır.
  • Dördüncü aşama insan kaynaklarını değerlendirme aşamasıdır. Aynı zamanda ham madde temini de bu aşamada yapılabilir.
  • Beşinci aşama teknik araçların ve üretimin denetlenme aşamasıdır. Artık gerekli izinler alınmalı, başvurular yapılmalı ve deneme üretimi yapılmalıdır.

Tabi ki sadece bu kadarla yeterli kalınamaz. Geriye kalan tüm detaylar için Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak firmamızın fabrika kurulum birimi ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.   

Fabrika kurulumunda nelere dikkat edilmelidir?

Fabrika kurulumunda dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Üretim yapılacak olan sektöre karar vermek bunun başında gelir. Fabrika kurulacak arazi, gelir ve gider hesaplamaları, personel alımı ve eğitimi, teknik gereksinimler fabrika kurulumunda diğer önde gelen hususlardır. Başlangıç aşamasında, kurulacak fabrika ile alakadar devlet desteğinin alınması yatırımcıları çok rahatlatacaktır. Toker Yatırım olarak fabrika kurulumunun tüm aşamalarında, başvurularda ve izinlerde yatırımcılara destek vermekteyiz. Merak ettiğiniz noktaları bize iletebilirsiniz.  

Fabrika kurulum maliyeti nasıl belirlenir?

Fabrika kurulumunda; üretim maliyetleri, ham madde ve pazar yeri maliyeti, varsa kira maliyetleri, depolama maliyetleri, çalışan maliyetleri, enerji maliyetleri, ulaşım ve taşıma maliyetleri en belirleyici noktalardır. Hesaplamalar genel itibari ile bu noktalarda yapılır. Başa baş hesabı denilen bu yöntem ile başlangıç aşamasında fabrikanın tahmini giderleri belirlenmiş olur.

Fabrika kurulum destekleri nelerdir?

Fabrika kurulum desteğini KOSGEB yoluyla almak mümkündür. Girişimci veya yatırımcılar KOSGEB destekleri ile fabrikasını kurabilir ve ileriki süreçlerde de destek alabilirler. Girişimci destek programları bu noktada oldukça faydalıdır. Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı ile işbirliği yaparak KOSGEB desteklerinden zamanından haberdar olabilir ve başvuru zamanı danışmanlık hizmeti alabilirsiniz

Fabrika kurulum projesi için danışmanlık hizmeti alınmalı mıdır?

Fabrika kurulumu, tesis kurulumu veya bunların taşınması noktasında danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Danışmanlarımız size teknik açıdan, mali açıdan, çevresel faktörler açısından destek vermektedirler. İzinler, belgeler, sertifika ve uyum programları danışmanlarımız sayesinde karmaşık hale gelmeden kolayca çözüme kavuşur.

Fabrika kurulum danışmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Fabrikalar, büyük tesis & işletmeler olduğundan bünyesinde daha çok detay barındırır. Bir fabrika kurulumu için ne kadar iyi araştırma ve fizibilite yapılırsa üretim ve ulaştırma o kadar kârlı hale gelir. Dolayısı ile nitelikli bir fabrika kurulum danışmanı yatırımcısını kısa sürede daha az zahmetle verimli üretim yapan bir girişimci haline getirmelidir. Fabrika yeri, çevresel faktörler, üretim süreçlerinin planlanması danışmanların yönlendireceği başlıca konulardır. Çözümcü yaklaşım, güçlü iletişim bir danışmanda bulunması gereken diğer özelliklerdir.

REFERANSLAR

Tüm Referansları incele