Gıda Yatırım ve Üretim Danışmanlığı nedir?

Gıda sektörü insan sağlığını yakından ilgilendirdiğinden yüksek sorumluluk gerektirir. Üretimi gerçekleştirilecek olan gıda ürünüyle ilgili tedarik, üretim, hijyen, kalite, depolama, atık diye sıralanan pek çok kriter bulunur. Gıda yatırım ve üretim danışmanları girişimciler için bu noktada tüm süreçler için destek verir. Tüm resmi belgelerin alındığı, hijyen ve verimlilik açısından yeterli standartların sağlandığı bir gıda firması için gıda yatırım ve üretim danışmanlığı hizmeti ciddi avantajlar sağlamaktadır.   

Gıda Yatırım ve Üretim Danışmanlığı neleri kapsar?

Gıda sektörü insan sağlığını ve gündelik hayatın devamını direkt olarak etkilediğinden çok önemlidir ve bünyesinde yüzlerce kriter bulundurur. Gıda yatırım ve üretim danışmanlığı birimleri tüm süreçleri en başından sonuna kadar planlar. Hedeflenen gıda türü ile ilgili tedarik, proses, formül uyumu, yönerge, hijyen, tesis araç-gereç seçimi, atık yönetimi, soğutma, depolama, saklama koşulları ve ulaştırma gibi onlarca konu gıda yatırım ve üretim danışmanı tarafından titizlikle takip edilir.

Gıda Yatırım Planlama aşamaları nelerdir?

Her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de planlama çok önemlidir. Gıda yatırımlarının planlama aşamalarını sıralamak gerekirse bunları;

  1. Analiz ve Değerlendirme
    a- Firmanın mevcut durum analizi
    b- Yatırım planı ve bütçe
  2. Yatırımın planlanması
    a- Bölge tayini
    b- Arazi bulunması
  3. Yatırım Teşvik İşlemleri
    a- Yatırım kalemlerinin belirlenmesi
    b- Yatırım listelerinin oluşturulması
    c- Teşvik dosyasının hazırlanması
    d- Başvuru
    e- Teşvik takibi ve sonlandırılması süreci
  4. Bütçelerin netleştirilmesi

şeklinde özetleyebiliriz.

Gıda Üretim Planlama aşamaları nelerdir?

Gıda ürünleri çok çeşitli olduğundan üretim planlamaları bazı noktalarda farklılık gösterebilir. Gıdalar, çabuk tüketilmesi gereken/gerekmeyen olarak ayrıldığından üretim planı oluştururken bu durum göz önünde bulundurulabilir. Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak gıda üretim planlama aşamalarını sizler için sıralamak istedik:

  1. Üretimin kurgulanması
    a- Etüt ve Fizibilite Çalışmaları
    b- Verimlilik Analizleri
    c- Risk Analizleri
  2. Kapasitenin planlanması
  3. Süreçlerin tanımlanması
  4. Ürün ve üretim akışlarının oluşturulması
  5. Tasarım ve Makine İmalat Desteği
  6. Yerleşim Plan Analiz ve Tasarımı

Yukarıda saydığımız aşamalar tamamlandıktan sonra ilgili gıda ürünü tüketime hazır hale gelmektedir.

Gıda Yatırım ve Üretim Danışmanlığı proje faaliyete geçene kadar devam eder mi?

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak sizden gelen talepler doğrultusunda gerek proje öncesi gerek proje sonrası çalışmalarımız olmaktadır. Projenin hayata geçmeden önceki aşamasında yatırım planlaması yapılır ve üretim aşamasına geçilir. İstek doğrultusunda proje hayata geçtikten sonra da desteğimiz devam edebilir. Bu destekler ‘devreye alma’ olarak adlandırdığımız paket desteklerdir. Prototip üretim, seri üretim aşaması, üretim hatlarının kontrolü ve takip bu aşamadaki danışmanlık hizmetlerimizdir.

Gıda Yatırımı ve Üretimi için danışmanlık hizmeti alınmalı mıdır?

Gıda yatırımı ve üretimi insan hayatını ve sağlığını yakından ilgilendiren ciddi bir alandır. Bununla birlikte talebin her zaman yüksek olduğu bir sektördür. Gıda yatırımlarında hijyen, hammadde, Ar-Ge, sağlık, verimlilik gibi hususlar bir araya getirilir. Tüm bu detayların profesyonel bir ekip tarafından incelenmesi ve raporlanması yatırımcılar için iyi bir avantaj olacaktır. Bu avantajlardan faydalanmak için Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Gıda Yatırım ve Üretim Danışmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Eğer gıda sektöründe yatırım yapmak istiyorsanız resmi izinlere, hijyene, üretim merkezinize, lezzete ve ticari getirilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Gıda yatırım ve üretim danışmanı olarak seçeceğiniz firmada bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Nitelikli personel kapasitesi
  2. Referans (İş bitirme)
  3. Deneyim
  4. Sektörel ve bölgesel hakimiyet
  5. Yeterli teknik donanım

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak sizlere yukarıda saydığımız nitelikte gıda yatırım ve üretim danışmanlığı hizmeti verebiliriz. Merak ettiğiniz noktaları öğrenmek ve detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

REFERANSLAR

Tüm Referansları incele