İmalat Yatırım ve Üretim Danışmanlığı nedir?

İmalat yatırım ve üretim danışmanları resmi ve özel kuruluşlardan gelen yatırım hareketlerini analiz eder. Bu analiz neticesinde, imalat alanında geleceğe yönelik eğilimleri öngörür ve bu doğrultuda girişimcilere & yatırımcılara destek verir.

İmalat Yatırım ve Üretim Danışmanlığı neleri kapsar?

İmalat alanında yatırım yapmak isteyen kişilere analizler, teşvik ve hibeler, tesis kurulumu, başvuru ve izinler kapsamında destek verilir. İmalat danışmanlığı olarak da bilinen bu destek ana hatlarıyla yatırım planlama aşaması, üretim aşaması ve kontrol & takip aşaması gibi bölümlerden oluşur. Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı imalat yatırımları birimi tüm süreçlerde size destek vermektedir.  

İmalat Yatırım Planlama aşamaları nelerdir?

İmalat sektöründe yatırım yapma düşüncesinde olanlar için planlama aşaması çok önemlidir. Temelinde doğru adımların atıldığı yatırımlar hem daha uzun ömürlü olur hem de daha verimli projeler üretir. Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak imalat yatırımlarının planlama aşamasında, talepte bulunan firmanın mevcut bütçesini ve durumunu analiz ettikten sonra diğer süreçleri başlatıyoruz. Ardından, imalat alanında yatırım yapılacak bölge ve arazi koşullarını değerlendirip teşvik başvurusu yapıyoruz. Başvuru ve izinler aşamasında tüm detayların tamamlanmış olmasına özen gösteriyoruz.

İmalat Üretim Planlama aşamaları nelerdir?

İmalat alanında yatırım yapmak isteyen kurumlar için yatırım planlama aşamasından sonra üretim planlama aşaması gelir ve en az diğer aşama kadar üretim aşaması da çok önemlidir. Etüt ve fizibilite çalışmaları, verimlilik ve risk analizleri bu kısımda olduğundan tüm pürüzlerin giderilmesi gerekir. Ardından;

  • Mevcut tesisin kurulumu ve kapasitesi doğrultusunda tüm üretim süreçleri belirlenir.
  • Hedeflenen üretimin zamanında gerçekleşebilmesi için ürün ve üretim şablonu belirlenir ve makine & ekipman desteği sağlanır.
  • Tesis yerleşim planı hazırlanır.
İmalat Yatırım ve Üretim Danışmanlığı proje faaliyete geçene kadar devam eder mi?

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı imalat projelerinde yatırım planlama ve üretim planlama aşamalarından sonra devreye alma aşaması gelir. Devreye alma aşamasında;

  • Tesis koordinasyonu yapılır,
  • Üretim hatları kurulur,
  • Seri üretim devreye girer,
  • Gerekli takip ve kontrol mekanizmaları oluşturulur.

Buradan da anlaşılacağı gibi, imalat yatırım ve üretim danışmanlığı hizmetlerimizde hem proje faaliyete geçene kadar hem de proje faaliyete geçtikten sonra hizmet ve desteklerimiz devam eder.  

İmalat Yatırımı ve Üretimi için danışmanlık hizmeti alınmalı mıdır?

Önsezisi yüksek, çağrı zamanları ve başvurularda hızlı aksiyon alabilen, hibe ve teşviklerde en kârlı onayı alabilen ve iletişimi güçlü bir imalat yatırım danışmanı size;

  • Zaman kazandırır,
  • Yüksek verimlilik kazandırır,
  • Yatırımınızın temelini hatasız bir şekilde atmanızı dağlar.

Dolayısı ile yukarıda saydığımız özelliklere sahip bir imalat yatırım danışmanı ile çalışmak sizin için rakiplerinizin önüne geçmekle eşdeğerdir.

İmalat Yatırım ve Üretim Danışmanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Her ticari alanda olduğu gibi imalat yatırım alanında da danışmanımızı seçerken dikkatli ve titiz davranmalıyız. Değişen ulusal ve küresel ticari rekabet ortamı beraberinde bir takım yenilikler getirirken alışagelmiş bazı kuralları da değiştirmektedir. Seçeceğiniz imalat yatırım danışmanı;

  • Sektördeki yenilikleri yerinde takip etmelidir,
  • Referansları profesyonel temellere dayanmalıdır,
  • Belli bir yılı aşkın deneyime sahip olmalıdır,
  • Dinamik ve iletişime açık bir yapıda olmalıdır,
  • Sektörel bazda yeterli teknik donanıma sahip olmalıdır,
  • Planlı bir organizasyon yapısına sahip olmalıdır.

Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak imalat yatırım danışmanlarımızda öncelikli olarak yukarıda saydığımız şartları oluşturmaya özen göstermekteyiz. Siz de nitelikli bir imalat yatırım danışmanınız desteği ile fikirlerinizi hayata geçirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

REFERANSLAR

Tüm Referansları incele